قبل از هر نکته یک سوال، چرا احتیاج داریم تا لباسهایمان بیشتر دوام بیاورند؟
احتمالا اولین چیزی که به ذهنمان میرسد این است که لابد چون هزینه مادی و زمانیای که برای خرید لباس کردهایم دیرتر از بین برود. بله این هم جواب درستی ست، اما حقیقت این است که دلایل مهم تری برای این تصمیم وجود دارد. مثلا اینکه با این کار باعث میشویم، کودکان کمتری به جای تحصیل و فراغت، در شرایط بدی مشغول به کار شوند.
کارگرانی ماهر، با دستمزدی در حد یک دلار در روز و محرومیت از حقوق اولیه زندگی مجبور به کار نشوند.
محیط زیست از جمله جنگلها و دریاچهها زیر زبالههای صنعت پوشاک و پساب آن دفن نشود
و در نهایت اینکه زندگی سبک تر و آرام تری داشته باشیم و درآمدمان را صرف امور مهم تری کنیم.
خب، با این مقدمات به سراغ پنج نکته اساسی برای بالا بردن طول عمر لباسهایمان میرویم .
“نکته اول”
یک ضرب المثل انگلیسی میگوید “من آنقدر ثروتمند نیستم که کالای ارزان قیمت بخرم”
اولین قدم این است که لباسی که تهیه میکنیم از کیفیت مناسبی برخوردار باشد.
برای این منظور احتیاجی نیست که حتما از برندهای لوکس با قیمتهای نجومی خرید کنیم، تنها کافیست که بخاطر همگام شدن با ترندهای زودگذر از لباسهای بی کیفیت ارزان قیمت استفاده نکنیم و بجای ده لباس ارزان قیمت، سه لباس با قیمت مناسب و کیفیت مطلوب تهیه کنیم.
“نکته دوم”
شما اگر قسمتی از دستتان کثیف شود، بجای شستن آن نقطه به حمام میروید؟
اگر بعد از غذا صورتتان چرب شده باشد چطور؟
نه! قطعا آن ناحیه را به خوبی پاک میکنیم و در وقت مقرر دوش میگیریم.
پس چرا وقتی یک نقطه از لباسمان کثیف میشود کل آن را میاندازیم در رخت چرکها آن هم وقتی میتوان خیلی راحت فقط آن نقطه را طبق نوع لکه تمیز کرد؟
بله، لباسهای ما پوست دوم ما هستن، پس دقیقا مثل بدنمان به شستشوی دورهای نیاز دارند، اما این نکته را مد نظر داشته باشید که با هر بار شستن لباس، عمر آن را به مقدار زیادی کم کردهایم، پس اگر لباسمان را تازه شستهایم و لکه دار شده تنها باید همان نقطه را تمیز کنیم. همچنین دقت کنید که اگر بهداشت فردی و استحمام منظمی داشته باشیم، لباسهایمان کمتر نیاز به شستشو پیدا میکنند.
در جدول زیر چند نوع از لکه های رایج و روش تمیز کردن هر کدام را
معرفی کردهایم.
“نکته سوم”
هنگام شستن لباسها باید دقت کنیم که، ماشین لباسشویی صرفا یک چاه عمیق برای فرو کردن هر چه بیشتر لباس ها آن هم به هر شکلی که از تنمان خارج کردهایم نیست.
اولا ماشین لباسشویی را نباید خیلی پر کنیم، این کار باعث فشار اوردن به لباس ها هنگام شستن و در نتیجه آسیب زدن به آنها میشود.
لباس های تیره و جین را پشت و رو به داخل ماشین لباسشویی بیندازید، این کار بور شدن و ساییدگی رنگ آنها را به تعویق میاندازد.
دکمه های لباس را باز و زیپ ها را پایین بکشید، با اینکار از کشیدگی و دفرمه شدن لباس در آن نواحی و شل شدن دکمه ها جلوگیری میکنید.
در نهایت سعی کنید لباس ها را طبق رنگ و ترجیحا جنس، برای شستن دسته بندی کنید، چرا که شویندهها و دماهای متفاوتی برای آنها لازم است.
“نکته چهارم”
بعد از شستن لباسها نوبت به خشک کردن آنها میرسد. ابتدا دکمهها را ببندید و زیپ ها را بالا بکشید تا لباسها به درستی خشک شوند.
لباسهای روشن را در آفتاب و لباسهای تیره را در خانه خشک کنید.
از چوب لباسی های ارزان قیمت فلزی و پلاستیکی استفاده نکنید، بلکه سعی کنید کیفیت مناسبی از آنها را که عموما چوبی هستند تهیه کنید و لباسها را روی آنها خشک کنید، به این شکل از دفرمه شدن سرشانه ها جلوگیری خواهید کرد.
لباسهای پشمی و بافتنی را هم فقط به صورت افقی خشک کنید.
توصیه میکنیم که استفاده از خشکشویی را به حداقل برسانید چرا که مواد استفاده شده برای اینکار بشدت آسیب زننده هستند. اما در نهایت حواستان باشد که بعد از تحویل گرفتن لباس ها خیلی سریع آنها از نایلون خارج کنید، چون بخارات تولید شده توسط موادی که هنوز روی لباس هستند به پارچهتان آسیب خواهد زد.
“نکته پنجم”
بعد از انتخاب یک لباس با کیفیت، شستن و خشک کردن صحیح آن، نوبت به نگهداری آنها در کمدتان میرسد.
چند نکته جامع، اول اینکه سعی کنید از لباسهایتان به صورت چرخشی استفاده کنید و مدام یک لباس را به تن نکنید، این کار باعث استراحت بیشتر لباس ها و دوام بهتر آنها میشود.
تعمیرات ساده و اولیه مانند بخیه زدن یک قسمت پاره شده یا وصل کردن دکمه افتاده را یاد بگیرید.
این کار از دور انداختن بی مورد لباسهایتان جلوگیری خواهد کرد.
در کمدتان فضای کافی برای هوا روی تعبیه کنید، لباس های سنگین و پشمی را بجای آویزان کردن تا کنید.
تا حد ممکن فضای نگهداری لباسها را سرد و خشک نگه داشته و از لوندر خشک در کمدتان استفاده کنید تا حشرات موذی و قارچ ها را دور کنید.
نکته آخر هم اینکه هنگام اتو کردن لباسها حتما به نوع لباس و دمای مناسب آن دقت کنید.
این اطلاعات معمولا با علائم اختصاری در لیبل لباسها هم نشان داده شده اند.
امیدواریم که با این اطلاعات از این به بعد با دقت بیشتری از لباسهایمان مراقبت کنیم.