کتاب، یکی از مهمترین منابع برای آشنایی و یادگیری موضوعات مختلف است که رشته مد و فشن نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ به طوری که مطالعه کتاب های مختلف در این حوزه میتواند به شما کمک کند تا شناخت بیشتری درمورد این صنعت پیدا کنید که یکی از جذاب ترین موضوعات برای مطالعه در این خصوص، تاریخ لباس است. از این رو، در این مطلب به معرفی کتاب “تاریخ لباس ۵۰۰۰ سال پوشاک زنان و مردان جهان” نوشته روبرت ترنرویل کاکس و ترجمه شیرین بزرگمهر پرداختهایم چراکه وقتی از تاریخ هر سرزمین و هر رشتهای، اطلاعات موثق و معتبری نداشته باشید، نمی توانید در مسیر مربوط به آن هم، موفق عمل کنید. به همین دلیل، مطالعه “تاریخ لباس ۵۰۰۰ سال پوشاک زنان و مردان جهان” را از دست ندهید.
البته نکتهای که در خصوص این کتاب وجود دارد این است، علاوه بر این که به عنوان مرجع برای مطالعه آزاد پیشنهاد میشود، یکی از منابع کنکور کارشناسی ارشد داوطلبان رشته طراحی پارچه و لباس نیز است.
هنگامی که این کتاب را برای مطالعه تهیه میکنید در پشت جلد آن نوشته شده است: «کتاب تاریخ لباس، مرجع معتبری در پوشاک مردان، زنان و کودکان جهان، از ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد، تا سال ۱۹۵۸ میباشد و در آن، میتوان از ویژگیهای رداهای مادها و رومیها و کندیس بنفش پارسها تا نیمتنههای قهوهای رنگ کرامولی، و نیز شنلهای فیروزهای پادشاهان سدههای میانی، تا پیراهنهای تافته و ارگاندی کریستین دیور، کت و دامنهای شانل آگاه شد و همچنین، به چگونگی بادبزنهای ملکه نفر تی تی و نیز گردن پوشها و کلاههای بلند ابریشمی عصر ویکتوریایی و عمّامههای مغربی، پی برد.
کتاب، به لباسهای باب روز دوره عالی تاریخی، تجدد حیات آنها و نیز واژههای مربوطه پرداخته و با تصویرهایی واضح و دقیق، آنها را به نمایش گذارده است.
تاریخ لباس، مأخذ ارزشمندی است برای پژوهشگران و دانشجویان تاریخ، ادبیات و تئاتر و نیز راهنمای مفیدی برای علاقهمندان طراحی و لباس میباشد.
در بخشی از یادداشت مترجم کتاب “تاریخ لباس ۵۰۰۰ سال پوشاک زنان و مردان جهان” نوشته شده است: «انسان از دورانی که آگاهانه و با ابزارهای طبیعی و ابتدایی به کار پرداخت، جامعه نخستین بشری را پی ریخت و در راهی گام نهاد که او را از زندگی حیوانی جدا میساخت؛ به شکار حیوانات پرداخت، از گوشت آنها خوراک و از پوستشان پوشاک تهیه کرد.
تمدّنهای بزرگ باستان، در سرزمینهای حاصلخیز و گرمسیر هند و کرانههای فرات و نیل که دارای شرایط مساعدی چون وجود جنگل ها، رودخانهها و آب و هوای خوب و مناسب بود، پدید آمد. از این رو، عجیب است اگر در این تصور بمانیم که انگیزه ابتدایی انسان برای لباس پوشیدن، تنها محافظت از سرما و گرما بوده است، بلکه باید جویای علل دیگری شویم که نقشی تعیین کننده داشتهاند.»
این کتاب دارای چندین فصل با عناوین زیر است که به طور خلاصه، به برخی از آنها اشاره میکنیم:
فصل یک
مصریان ۵۲۵ – ۳۰۰۰ق.م
فصل دو
بابلیان و آشوریان ۵۵۰- ۱۵۰۰ ق.م
فصل سه
یونان باستان سده اول – ۱۵۰۰ ق.م
فصل چهار
رم باستان سده اوّل قبل از میلاد تا پنجم میلادی
فصل پنج
ایران باستان از ۵۵۰ م تا جنگهای صلیبی
فصل شش
مردم اروپای شمالی نخستین سدههای میلادی
فصل هفت
بیزانس سده چهارم میلادی تا قرون وسطی
فصل هشت
ایتالیای قرون وسطی یا گوتیک
فصل نه
فرانسه قرون وسطی یا گوتیک
فصل ده
انگلستان قرون وسطی یا گوتیک
فصل یازده
فلاندرز و آلمان قرون وسطی یا گوتیک
فصل دوازده
رنسانس ایتالیا
فصل سیزده
پف و چاک لباس به شیوه آلمانی نیمه نخست سده شانزدهم میلادی
فصل چهارده
فرانسه در دوران رنسانس والوا.شارل هشتم- ۱۴۸۳-۱۴۹۸
فصل پانزده
فرانسه در دوران رنسانس والوا فرانسوای اول- ۱۵۴۷-۱۵۱۵
نکته مهمی که در خصوص این کتاب و هر یک از منابع مطالعاتی دیگر وجود دارد، این است که اغلب آنها علاوه بر مطالب مفید و آموزندهای که دارند، دارای نواقص و کاستیهایی نیز هستند. امید آن که متخصصان و نویسندگان و ناشران، تمام تلاش خود را کرده تا کتابهایی درخورِ خوانندگان را به بازار کتاب در هر رشتهای عرضه کنند.
Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.
Thank you for your support