امسال سال طلایی عاشقان فشن است؛ چرا که تولیدات زیاد شبکههای تلویزیونی، سینما و تولیدکنندگان مدیا در این حوزه باعث شده تا طیف گستردهای از سلیقهها پوشش داده شود، از سریالها و فیلمهای سینمایی تا موزیک ویدئوها و تبلیغاتی که از زاویهی فشن ارزشمند به حساب میآیند و ارزش تماشا کردن دارند. سال جدید فرصت مناسبی است تا با تماشای محتواهای تخصصی این حوزه به دنیای فشن نزدیکتر شویم و از تاریخ این صنعت آگاهتر شویم.
داستان تاریخ فشن
تاریخ فشن همیشه برای فعالان این صنعت جذاب است؛ اینکه چطور یک هنرمند از جای خود بلند میشود و با کمک امکانات موجود به نقطهای میرسد که الهامبخش دیگری است، برای کسانی که در چنین راهی قرار دارند همچون کلاس درس است. سالی که گذشت در این خصوص دستاوردهای جذابی در تولیدات تلویزیونی به دست آمد. تولیداتی که سعی کردند در کنار تعهد به تاریخ و روایات مستند، جذابیت بصری چندین برابر خود را به رخ مخاطب بکشند.
تلاش برای بقا در New Look
جنگ جهانی دوم از مهمترین برهههای تاریخ جهان است؛ واقعهای که با درگیر کردن بخش اعظم کرهی زمین، تمامی صنایع را تحت تأثیر قرار داد و فشن نیز از این تأثیرات بیبهره نماند. وقوع جنگهای جهانی منجر به ضعف و در عین حال قدرت گرفتن صنایعی شد که تا پیش از آن حیات قابل اطمینانی نداشتند، ولی از دل همین وقایع رشد کرده و به اتفاقی بزرگ و جهانی تبدیل شدند. سریال New Look تولید Apple TV+ به بررسی جنبشی میپردازد که بزرگان دنیای فشن در کنار هم پیش گرفتند تا از وحشت جنگ جهانی دوم عبور کرده و مد مدرن را راهاندازی کنند. ستارگانی چون ژولیت بینوش، بن مندلسون، میسی ویلیامز، امیلی مورتیمر و جان مالکوویچ در نقش بزرگان دنیای فشن همچون کترین دیور، کریسیتین دیور، کوکو شنل، پیر بالما و کریستوبال بلنسیاگا حاضر شدند تا این داستان جذاب را به تصویر بکشند. نیازی به توضیح نیست که این سریال با چنین ستارگانی و دربارهی چنین نمادهایی، مملو از جزئیات بصری زیباست و قطعا برای طرفداران فشن، سینما و حتی تاریخ جالب توجه خواهد بود. طراح لباس این سریال Karen Muller Serreau است که سعی کرده با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی و X Ray کالکشنهای مهم معرفیشده در این سریال را بازسازی کند. این طراح بیش از هر چیز با طراحی لباس سریالهای فرانسوی شناخته شده است. این سریال پخش خود را از 14 فوریه آغاز کرده و تا کنون تنها 9 قسمت از فصل ابتدایی آن پخش شده است؛ البته که طراحی این سریال در فصل های 10 قسمتی است.
ورود به اوت کوتور، با Balenciaga
وقتی در 21 دسامبر 2021 شبکهی جوان Disney+ اعلام کرد اولین تولید رسمی خود در اسپانیا را کلید زده، هیچکس توقع نداشت که داستان الهامبخش این شبکه، داستان زندگی کریستوبال بلنسیاگا باشد. او از دل طراحانی که تنها درگیر اشراف و ثروتمندان اسپانیا بودند، بیرون زد و به پاریس رفت تا خانهی اوت کوتور خود را تأسیس کند. این روایت، داستان مردی است که با استعداد ذاتی، پشتکار و میلش به تجارت، جسارت به خرج داد و موقعیت خود به عنوان پسر یک خیاط را به خطر انداخت تا به یکی از مهمترین طراحان تاریخ بدل شود. Bina Daigeler طراح لباس این سریال چالش عظیمی در گرامیداشت این شخصیت موفق تاریخی داشته و سعی کرده با نگاهی به تاریخ لباسهای این برند و پوشش شخص کریستوبال به مستندات وفادار بماند. این طراح آلمانی پیش از این نیز با کارگردانهای مهمی چون ویم وندرس، استیون سودربرگ و … کار کرده و جوایز مهمی برای طراحی لباس دریافت کرده است. این مینی سریال در یک فصل با 6 قسمت تولید شده و تا امروز امتیاز خوبی از منتقدین گرفته است.
عشق و فشن و داستانسرایی
یکی از پرفروشترین موضوعات صنعت داستانگویی و مدیا، عشق است؛ عشقی که با هیجانات خود موقعیت را برای ابراز احساسات خالص انسانی فراهم میکند و به طرز معجزهواری مملو از خلاقیت و شکوفایی است. موضوعی که همیشه به خوبی در کنار فشن نشسته و به کمک آن آمده است.
عاشقانههای ممنوعه و سنتی در Bridgerton
خط اصلی سریال بریجرتون این است: هشت فرزند خانوادهی قدرتمند بریجرتون، در دوران سلطنت و ریجنسی انگلستان در تلاشند تا عشق را پیدا کنند. در نگاه اول سریال بریجرتون تنها یک عاشقانه است که در کنار دیگر سریالهای نتفلیکس از ارزش بالایی برخوردار نبود، اما روایت جذاب و درگیرکننده و جزئیات زیبای بصریاش باعث شد این سریال پس از فصل اول، توجه زیادی به خود جلب کند و تماشاگران زیادی را به تماشای فصل دوم بکشاند. یکی از مهمترین نکات بصری و فنی این سریال، طراحی لباسی است که توسط تیمی خلاق و پژوهشگر انجام شده و سعی کرده تعهد دقیق خود را به تاریخ حفظ کند. اگر دلتان یک داستان عاشقانهی پر هیجان و سفر به انگلستان کلاسیک میخواهد، این سریال انتخابی مناسب برای شماست. فصل سوم این سریال در تاریخ 27 اردیبهشت 1403 از نتفلیکس منتشر خواهد شد.
پایبندی به اصول فشن در عملیاتی غیرممکن
خانم و آقای اسمیت مأمورند تا به یک تماس تلفنی مهم دسترسی پیدا کرده و آن را برای رئیسشان که معلوم نیست چه کسی است شنود کنند؛ اما پایبندی آقای اسمیت به فشن و روی ترند بودن، دردسرساز خواهد شد! اگر شما هم از طرفدارن سینمایی محبوب «خانم و آقای اسمیت» بودید و هستید، سریال تولیدشده با همین نام از آمازون پرایم، برای شماست که قصهی این زوج جاسوس را از زاویهای دیگر با بازیگران و روایتی جدید ببینید و از طراحی لباس ساده و به روز آن لذت ببرید. Madeline Weeks سردبیر سابق مجلهی GQ طراحی لباس این سریال را به عهده داشته و همچون آقای اسمیت « راجع به فشن اصلا شوخی ندارد!». پخش فصل اول این سریال با هشت قسمت کوتاه به تازگی تمام شده و مخاطبان زیادی را در انتظار فصل دوم گذاشته است.
مافیا، سیاست و فشن
دنیای سیاست و مافیای مواد مخدر و پولهای کثیف، ظاهری بدون ظرافت و پر از خشونت دارد؛ اما همین دنیای داستانی همیشه بیشترین توجه را به فشن و نکات ریز مد و استایلهای رسمی داشته است، از پدرخواندههای فوردکاپولا تا تمام آثار مافیایی اسکوسیزی و … .
کارتل زنانه با Griselda
گریزلدا بلانکو، تاجر باهوش و جاهطلب کلمبیایی، یکی از سودآورترین کارتلهای تاریخ را ایجاد میکند و با هوشمندی زنانهاش این کمپانی را پیش میبرد. سوفیا ورگارا با گریمی متفاوت در این سریال ظاهر شده و توانسته نظرات مثبت زیادی را به خود جلب کند. Sarah Evelyn و Safowa Bright-Asare نیز برای طراحی لباس جذاب و متعهدانهی این سریال مورد تحسین زیادی قرار گرفتهاند. این سریال تولید نتفلیکس است و تاکنون در یک فصل با 6 قسمت پخش شده است.
فشن در دنیای مردان همسفر
سریال Fellow Travellers که بر اساس یک رمان تخیلی در سال ۲۰۰۷ به همین نام ساخته شده است، داستان دو مرد سیاستمدار هاوکین فاولر و تیم لافلین را دنبال میکند که در بازهی زمانی دههی 1950 به هم نزدیک شده و عاشقانهای پر تنش را زندگی میکنند. Joseph La Corte طراح لباس این سریال از فشن 1950 درگ کوئینها الهام گرفته که فضاسازی جذابی را به همراه داشته است. اگر شما از طرفداران جاناتان بیلی بازیگر نقش آنتونی در بریجرتون باشید، حتما از این سریال استقبال خواهید کرد، چرا که در کنار داستان پر تنش این سریال، استایلهای مردانهی کلاسیکی خواهید دید که از جذابیت بالایی برخوردارند.
سینما و فشن
در کنار سریالهای فراوان حول محور فشن، تولیدات سینمایی سال گذشته نیز در طراحی لباس شگفتانگیز عمل کردند. تولیداتی که نه تنها در فصل جشنوارهها در این شاخه مورد توجه قرار گرفتند، بلکه در دنیای مجازی نیز نگاهها را به سمت خود کشیدند؛ مانند Poor things که با طراحی لباس عجیب و در عین حال خارقالعادهاش به بازی درخشان بازیگرها رنگی تازه بخشید یا Priscilla که با روایت کردن داستان عشق زندگی الویس پریسلی و تغییرات ظاهری او در طی سالها به خوبی ردی از فشن را دنبال کرده است. شاید تماشای این آثار، در کنار لذت بردن از سینما، الهامبخش هنرمندانی باشد که هنوز راه به دنیای فشن باز نکردهاند.