بی مبالاتی فرهنگی و عدم توجه به فرهنگ اصیل ایرانی و پوشش محلی اقوام ایرانی این بار در نمایش لباس های بلوچی به کام کشور عمان تمام شد
نمایش لباس زنان بلوچی ایران به نام کشور عمان
لباس محلی سیستان و بلوچستان تنها یک لباس ساده نیست، یک هنر است، هنری که بخش مهمی از فرهنگ اصیل ایرانی را به دوش میکشد. لباس محلی سیستان و بلوچستان به دو نوع سیستانی و بلوچی تقسیم میشود. پوشش بلوچیها بسیار ساده و در عین حال زیبا و با شکوه است.
سوزندوزی یا نخدوزی یا گلدوزی یکی از روشهای دیرینه آرایش جامه است، که خصوصا در میان زنان بلوچ هنری رایج است. در این نوشتار میتوانید با ویژگی های منحصر به فرد این روش رودوزی در هنرهای دستی ایران زمین آشنا شوید.
در غرب ایران، قطعاتی از منسوجات سوزندوزی شده با نقشهای پیچیده که تاریخ ساخت آنها به شش هزار سال پیش از میلاد مسیح میرسد، پیدا شده است.
دستدوختهها بهجز جنبه تزیینی و شناسنامهای، در بعضی اوقات بهخاطر عقاید مذهبی بر روی کلاه یا پوشاک جلوهگری میکرده است. در قبل از اسلام بهجز جنبه تزیینی، جنبه طلسم گونه آن نیز مطرح بوده است. در بیشتر نقاشیها یا نقش برجستهها، طرحهایی بر روی لباسها منقوش شده است. جامههای روی نقش برجستههای پیش از اسلام حکایت از رواج سوزندوزی در آن زمان دارد.
رنگ و طرح تزیینات سوزن دوزی شده روی لباسها در مناطق مختلف بلوچستان اندکی با هم متفاوت است. سرپوش زنان سالخورده بلوچ از پارچه سیاه و زنان جوان از پارچههای رنگارنگ است. لباسهای زنان هنر بلوچی گرانترین لباسهای ایرانی است. در آنها از ابریشم در رنگهای متنوع استفاده شده است.
اما عمق فاجعه زمانی است که نمایش این لباس های اصیل ایرانی به نام کشور عمان تمام می گردد و این مساله مجدد این موضوع را در نمایشگاه اکسپوی دبی بیان می کند که جایگاه هنر صنعت پوشاک ایرانی در این نمایشگاه نادیده گرفته شده و هیچ مسؤلی پاسخگوی این همه اهمال نیست.
کیفیت پایین عکس ها بدلیل اصل عکس ها می باشد و تا به حال عکسی از این مراسم منتشر نشده است