یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه مالاگای اسپانیا تیشرتی را با استفاده از پوست گوجهفرنگی تولید کردهاند.
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه مالاگای اسپانیا تیشرتی را تولید کردهاند که از این طریق قادر به تولید الکتریسیته است. آنها برای انجام این کار از پوست گوجهفرنگی هم استفاده کردهاند.
نساجی امروز به نقل از خوزه الهاندرو یکی از محققان این پروژه نوشته است: “تا به امروز فلزات رایجترین عنصر شیمیایی برای تولید ابزار الکترونیک بودهاند. در این پروژه ما یک گام فراتر رفته و از یک ماده اولیه سبک، مقرونبهصرفه تر و با سمیت کمتر برای تولید الکتریسیته استفاده کردهایم.”
برای تولید این ماده اولیه جوهر ترموالکتریک تهیهشده از ترکیب نانو مواد کربنی شامل نانو الیاف کربن، نانو صفحات گرافن، نانولولههای کربن و اسید آلوریتیک در آب-اتانول، بر روی پنبه اسپری میشود. نساجی امروز آب و اتانول نوعی الکل ارگانیک بوده که منشأ آن پوست گوجهفرنگی و نانو ذرات کربن است.
محلول در صورت حرارت دهی به پنبه نفوذ کرده و به آن میچسبد و خواص الکتریکی مشابه الکتریسیته ایجادشده توسط وسایل ترموالکتریک رایج نظیر تلوریم، سرب و ژرمانیوم حاصل میشود.
یکی دیگر از نکات جالبتوجه در این پروژه این است که به نظر میرسد این تیشرتها در بخش پلاژیک دریاها و اقیانوسها (بخشی که در نزدیکی کف آب نباشد)، زیست تجزیهپذیر هستند.
محصولات زیست تجزیهپذیر معمولاً در زمینهای دفن زباله و یا آب شیرین تجزیه میشوند، بنابراین این ویژگی در تیشرتهای جدید بهنوعی منحصربهفرد است.
پیشبینی میشود با توجه به طیف کاربردی گسترده منسوجات هوشمند و الکترونیک نظیر مراقبتهای پزشکی، ذخیره و برداشت انرژی، این منسوجات در سالهای پیش رو شاهد رشد چشمگیری باشند.