شلوار جین در کمد همهی جوانها پیدا میشود. فکر نمیکنم این جمله را هیچکس بتواند رد کند. جین که درواقع اسم اصلیاش پارچهی دنیم است و ما اشتباهی صدایش میزنیم، یکی از کاربردیترین آیتمهای هر کمدی است.
دنیم یک پارچه پنبهای مستحکم است که از بافتی مورب از تار و پودهای نخ به رنگهای مختلف تشکیل شده است. این پارچه برای اولین بار در شهر serge de Nîmes، در فرانسه تولید شده است.
بسیاری از تولید کنندگان پارچه دنیم، ترکیبی از الیاف پنبه، پلی استر و الاستین را برای ایجاد کشسانی یا افزایش دوام آن استفاده میکنند. اما سوالی که در این میان پیش میآید این است که آیا پارچهی دنیم همان جین است؟
تفاوت پارچه دنیم و جین چیست؟
بسیاری پارچهی دنیم را همان پارچهی جین میدانند، اما دنیم یک پارچه است و جین یک لباس. پارچه دنیم برای تولید انواع لباسها از جمله ژاکت، کت، پیراهن و شلوار جین استفاده میشود. شلوار جین نوعی شلوار است که معمولاً از پارچه دنیم تولید میشود. تولید پارچه جین ضخیم در گذشته بسیار رایج بوده است اما امروزه انواع پارچه دنیم در ضخامتهای مختلف تولید میشود. برخی از تولیدکنندگان از پنبه برای تولید شلوار جین استفاده میکنند که سبکتر و خنکتر از دنیم متراکم است و به آن جین کاغذی گفته میشود.
تاریخچهی پارچهی دنیم
در اواخر قرن هفدهم، بافندگان در نیمز فرانسه، در حالی که تلاش میکردند فرآیند تولید پارچهی ماندگار محبوب دیگری به نام سرژه را تکرار کنند، به طور تصادفی اولین پارچه جین مدرن را تولید کردند. منسوجات تولید شده در این زمان اغلب بر اساس جایی که برای اولین بار در آن تولید شده بودند نامگذاری میشدند. بنابراین این پارچه سرژه دنیم نام گرفت و در طول زمان نام آن در میان تاجران انگلیسی و فرانسوی مختصر شده و دنیم نامیده شد.
در همین حال، کارگران نساجی ایتالیایی در جنوا پارچهای تولید میکردند که از پشم و پنبه رنگ شده نیلی تهیه میشد. تا حدودی شبیه پارچه جین بود و در میان ملوانان و دیگر اعضای طبقه کارگر محبوب بود. از این پارچه با دوام در انواع لباسها از شلوار گرفته تا کت و لباسهای بلند استفاده میشد و به همه آنها «جین آبی» میگفتند. اصطلاح “جین” یک اصطلاح کوتاه شده برای جنوا است. بنابراین، در آن زمان، دنیم و جین دو پارچه متمایز بودند.
در اواسط قرن نوزدهم آمریکا، پارچه جین برای شلوار و کت استفاده میشد و به رنگ ثابت، معمولاً نیلی، زیتونی یا قهوهای بود. از سوی دیگر، در تولید جین همیشه از نخ سفید و نیلی ریسیده میشد و منحصراً برای لباسهای کاری معدنچیان، مکانیکها، گاوچران و کشاورزانی که به لباسهای با دوام نیاز داشتند، استفاده میشد.
برای تولید یک شلوار جین چقدر آب مصرف میشود؟
برای تولید هر شلوار جین آبی، مقدار باورنکردنی آب چیزی در حدود ۱۰۰۰۰ لیتر ۲۶۰۰ گالن آب نیاز است.
این مقدار آب فقط برای رشد و تولید پنبه استفاده میشود، نه آبی که در طول زمان شلوار خود را با آن میشویید.
تنها شلوار جین نیست که این چنین تاثیری در محیط زیست دارد. کل صنعت نساجی، پس از صنعت کشاورزی دومین صنعت آلوده کننده آب پاک در سطح جهان است.
مشکل فقط آب مصرفی در تولید پنبه برای شلوار جین نیست. پلی استر محبوبترین پارچه مورد استفاده در صنعت مد است. اما وقتی لباسهای پلی استر در ماشینهای لباسشویی خانگی شسته میشوند، میکرو الیافی را در آب آزاد میکنند که در نهایت وارد اقیانوسها میشود.
اما راه حل چیست؟
خریدهای هیجانی خود را کنترل کنید! شلوار جین با کیفیتتر انتخاب کنید و آن را برای مدت طولانیتری بپوشید. در صورت نیاز آنها را ریدیزان کرده و دوباره بپوشید.
روش شست و شو و نگهداری جین
اگر میخواهید شلوار جین خود را سالها بپوشید بدون اینکه رنگ آن بپرد، باید به شستوشوی آن توجه کنید. ابتدا برچسب مراقبت از پارچه را بررسی کنید تا دمای بهینه را پیدا کنید. شلوار جین را حداقل بعد از ۴ یا ۵ بار پوشیدن بشویید، شست و شوی بیش از حد جین باعث محو شدن رنگ آن میشود. در صورت وجود لکه، سعی کنید با شستن آن قسمت، لکه را از بین ببرید.
آیا میتوان شلوار جین را اتو کرد؟
اتو کردن شلوار جین کار سختی نیست، کافی است که شلوارتان را پشت و رو کنید و بعد اتو کنید. این کار از تغییر رنگ شلوارتان بر اثر اتو شدن جلوگیری میکند.
جین را چطور ست کنیم؟
لباس جین از کاربردیتربن آیتمهای هر کمدی است و شما میتوانید اوت فیتهای مختلفی با لباسهای جین داشته باشید. در نظر داشته باشید که جین یک آیتم کژوال است و برای موقعیتهای رسمی مناسب نیست، اما ست کردن آن با کفش پاشنه بلند برای استایلهای خیابانی یا مراسم غیررسمی مشکلی ندارد و در بین سلبریتیها بسیار محبوب است.
کت و لباسهای جین را میتوانید با رنگهای روشن مثل کرم و سفید ست کنید.
رنگهای درخشان مانند لیمویی، نارنجی، سرخابی و قرمز هم همنشینی زیبایی در کنار پارچهی جین به وجود میآورد.
شلوار جین روشن را میتوانید با آیتمهایی به رنگ روشن و شلوار جین تیره را با آیتمهایی به رنگ تیره ست کنید تا قد شما بلندتر و اندامتان لاغرتر به نظر بیاید. اما به طور کل جین روشن و تیره را بیشتر رنگها میتوانید ست کنید.
پیشنهاد ما برای افرادی که پاهای پری دارند و میخواهند پاهایشان لاغرتر به نظر برسد، پوشیدن شلوار جین به رنگ تیره است.
در این مقاله نگاهی به پارچه دنیم، تاریخچه آن و محبوبیت آن در میان کارگران آمریکایی داشتیم. قطعا با خرید شلوار جین با کیفیت، یک آیتم ماندگار در کمد خود خواهید داشت و قدم مثبتی در راستای محیط زیست برداشتهاید.