امروز، سوم می، روز آزادی مطبوعات است. نام مطبوعات همیشه با سانسور و در طرف مقابلش آزادی بیان گره خورده است. در فشن، مطبوعات چیزهایی را نمایش میدهند که عموم جامعه طرفدار آنها هستند اما مشخص است که جامعه مدام در حال تغییر است و این تغییرات در مجلات مد هم دیده میشود.
بسیاری از چیزها که در گذشته تابو محسوب میشدند امروزه نه تنها بخشی از مد هستند بلکه حتی ترندهای رایج را تشکیل میدهند. برای خیلی از این تابوها اولین باری وجود داشته است. مانند اولین تصویر زن سیاه پوست بر روی جلد مجلات مد یا اولین تصویر یک مرد با لباسی که زنانه تلقی میشود.
مجلات مد کم از این اولینها نداشتند. در ایران هم مجلات جنجال وجود داشتند که از مد و لباس حرف میزدند. احتمالا مجله زن روز مشهورترین آنها است. این مجله در سال 1340 برای اولین بار به چاپ رسید و آنقدر محبوب شد که تا سال 1343 پر تیراژترین مجله در کشور شد. هفته نامه زن روز زیر مجموعه روزنامه کیهان و بسیار محبوب بود که بخشی از آن هم به لباس و مد زنانه تعلق داشت که البته با مخالفت بخش سنتی و مذهبی جامعه همراه بود.
یکی از طرحهای جانبی مجله زن روز برگزاری مسابقات دختر شایسته بود که البته در سطح بالایی هم برگزار میشد. به هر حال بعد از انقلاب رویکرد مجله به طور کل تغییر کرد.
از دیگر تابوهای مجلات که در سالهای اخیر سرتیتر اخبار بود انتشار تصویر اولین مرد تنها بر روی جلد مجله ووگ بود. هری استایلز خواننده آمریکایی اولین مردی بود که تصویرش در سال 2020 به تنهایی بر روی جلد ووگ رفت. تصویر اولین زن سیاهپوست و اولین مدل پلاس سایز بر روی جلد مجلات هم خبرساز بودهاند.
در سال 1968 مجله گلامور (Glamour) به اولین مجله آمریکایی تبدیل شد که تصویر یک زن آفریقایی-آمریکایی را بر روی جلد خود چاپ میکند. کتیتی کیرونده (Katiti Kironde) فارغالتحصیل هاروارد و علاقهمند به مد در زمانیکه که فشن دنیایی برای مدلهای سفید پوست بود موفق شد بر روی جلد گلامور برود.
اولین مدل پلاس سایز که تصویر او بر روی جلد ووگ ژاپن قرار گرفت یومی نو (Yumi Nu) است که در سال 2022 با مجله ووگ همکاری کرد. تمام این همکاریها خبر از تغییرات جامعه و تفکرات مردم میدهد. دیگر المانهای زیبایی آن طور کع کمی قبلتر بود نیست.