همهی ما از کودکی تا به اکنون بارها در برابر سوال (میخوای چیکاره بشی؟) قرار گرفتیم. سوالی که در هر مقطع سنی و در هر بازه از زندگی ما، جوابهای متفاوتی داشت. فرقی نمیکند که در کدام شاخه و در کدام حرفه علاقهمند به فعالیت و کسب درآمد هستید، تمامی ما به دنبال شغلی هستیم که سوای علاقه و ایجاد آرامش روانی در ما، پر درآمد نیز باشد. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که علاقهمند به کسب درآمد از رشتههای مرتبط به مد و فشن هستید، فرصتهای پر سود زیادی در این رشته وجود دارد که با تحقیق و شناسایی استعداد و علاقهتان میتوانید در آنها فعالیت کنید. توجه داشته باشید! مبلغی که چه در موقعیتهای شغلی رشته طراحی لباس و چه در هر رشته و حرفهی دیگر به دست میآورید، به شرایط بسیار زیادی از جمله سابقهی کاری، حوزه تخصص، کارفرما و… بستگی دارد که میتواند کم یا زیاد باشد. ما در این بلاگ به معرفی پولسازترین مشاغل این صنعت میپردازیم.
طراحی لباس
وظیفهی افرادی که در این حوزه شروع به فعالیت و کسب تجربه میکنند، طراحی لباس و یا اکسسوری است. طراحان لباس میتوانند برای نمایشگاهها، برندها، بوتیکها و یا به صورت شخصی، به صورت تک و یا کالکشن بندی شده طراحی انجام دهند. یک طراح لباس معمولا از مرحلهی ایده تا اجرا بر کار نظارت دارد تا مطئن شود طرح ارائه شده با خروجی کار مطابق باشد. عموما درآمد یک طراح لباس تا حد زیادی به مهارتها، تجربه و خلاقیتی که در ارائه طرحها دارد، بستگی دارد. پس اگر میخواهید یک طراح لباس موفق شوید، سعی کنید همواره اطلاعات و دانش خود را به روز نگه دارید تا درآمد بیشتری نیز داشته باشید. اگر به فعالیت در این حوزه علاقه دارین بلاگ زیر رو از دست ندین.
فشن استایلینگ
فشن استایلینگ یکی دیگر از فرصتهای شغلی رشته طراحی لباس است که به تازگی بسیار بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گرفته است و تقریبا میتوان گفت جامعه بیش از پیش به اهمیت این رشته پی برده است. وظیفهی یک استایلست چیدن ست به بهترین حالت ممکن باتوجه به فرم اندامی، برای افراد و یا به طور کلی هماهنگی یک لوک از سر تا پا، به صورتی که منجر به فروش برسد است. یک استایلیست میتواند شاخههای بسیار متنوعی را امتحان و در آن کسب تجربه کند. مثلا شما میتوانید در مورد ستهای مورد استفاده برای یک سلبریتی،عکاسی، کمپین تبلیغاتی، تولیدات تلویزیونی و یا فیلمها مشاوره دهید. استایلینگ به چند شاخه مطبوعاتی، تبلیغاتی، اشیا و شخصی نیز تقسیم بندی میشود که فعالیت در هر کدام، دانش خاص خود را میطلبد. استایلینگ امروزه یکی از مشاغل پردرآمد در دنیا به شمار میرود که اگر به صورت حرفهای دانش این کار را کسب کنید میتوانید به خوبی در این موقعیت شغلی بدرخشید. برای آشنایی بیشتر با وظایف استایلست بلاگ زیر را مطالعه کنید.
Visual Merchandising
آیا تا به حال این سوال برایتان مطرح شده است که ویترینهای فروشگاهها ویا چیدمان بصری داخل یک بوتیک توسط چه افرادی و با چه دانشی صورت میگیرد؟ اگر پاسختان مثبت است، باید بگوییم این کار، از وظایف Visual merchandiserها یا به اصطلاح بازرگانان بصری است. این افراد مسئول طراحی ویترینها و به طور کلی چینش و ترتیب دادن به رگالها و لباسهای داخل یک فروشگاه هستند. بازرگانان بصری از آیتمهای گوناگونی مثل نور، رنگ و سایر عناصر برای جلب توجه مشتری استفاده میکنند. در اصل هدف این افراد، استفاده از تمامی پتانسیلهای یک فروشگاه یا مغازه در راستای برجسته کردن محصولات و در نهایت فروش بیشتر است.
طراح پارچه
از دیگر موقعیتهای شغلی رشته طراحی لباس میتوان به طراحان پارچه اشاره کرد. این شغل در ایران و دنیا یکی از مشاغل پردرآمد به شمار میآید. طراحان پارچه با استفاده از نرم افزار یا به صورت دستی طرحی دو بعدی را پیاده سازی میکنند که در نهایت در قالب یک لباس، پارچهی بافته شده و یا حتی فرش به صورت سه بعدی در میآید. طراحان پارچه میتوانند هم به صورت فریلنسری و یا برای برندها، تولیدیهای پارچه و یا سایر شاخههای مرتبط با این رشته همکاری کنند.
خریدار شخصی
وظیفهی یک خریدار شخصی، علاوه بر مشاورهی استایل، خرید آن آیتمها نیز هست. در واقع این افراد علاوه بر پیشنهاد، کار خرید را نیز انجام میدهند. برای موفقیت در این رشته، علاوه بر کسب تجربه نیاز است تا دانش یک استایلیست (شناخت فرمهای بدنی و لباسهای مناسب برای هر کدام، رنگ شناسی، سبک شناسی، شناخت ترندها و…) را نیز داشته باشید. بسیاری از برندهای معتبر در فروشگاههای خود خریدار شخصی دارند که به افرادی که در انتخاب خود مستاصل هستند کمک میکنند اما عدهای نیز به صورت شحصی با یک خریدار همکاری میکنند تا بتوانند با خیال راحت کار خرید لباسهای کمد لباسشان را به دست یک حرفهای بسپارند.
مسلما مشاغل حوزهی مد و فشن به همینجا ختم نمیشود و تنوع و گستردگی مشاغل این حوزه، بسیار است؛ کافیست قبل از تجربه اندوزی و شروع حرفهای، علاقهی خود را بشناسید و در مسیر آن مهارت و دانش خود را افزایش دهید. گذراندن کارآموزی و دورههای مرتبط با کار مورد علاقهتان، به شما کمک میکند تا مسیر خود را به راحتی انتخاب کنید و نسبت به نقاط پنهان آن شغل اشراف کامل داشته باشید.