طراحی لباس از جمله رشتههای پول ساز در دنیاست که اتفاقا روز به روز هم بر محبوبیت و اهمیت آن، چه در دنیا و چه در ایران افزوده میشود. همین محبوبیت باعث شده است تا سالانه تعداد زیادی از افراد آموزش دیده، به بازار کار این رشته تزریق شوند. قاعدتا هر شخصی با آرزوی داشتن درآمد بالا در یک رشته، آموزش میبیند و رشتهی طراحی لباس نیز از این قاعده مستثنی نیست. اصولا اولین سوالی که در مواجهه با انتخاب یک رشته بعد از علاقهی شخصی مطرح است، میزان درآمد و پوزیشنهای شغلی متفاوتی است که فرد میتواند در آن حضور پیدا کند و بهترین خود را ارائه دهد. هدف ما از نگارش این بلاگ نیز معرفی شغلهای متفاوت در رشتهی طراحی لباس و مقایسهی میزان دریافتی هر کدام از شاخههای آن است.
مهارتت را بالا ببر!
یکی از مهم ترین مسائل موثر در میزان درآمد یک فرد علاقهمند به کار در رشتهی طراحی لباس، بی شک داشتن مهارتهای مرتبط و متعدد در این حوزه است. به میزانی که شما دانش طراحی خود را ارتقا میدهید، علاوه بر اینکه طرحهایتان از استانداردهای کافی برخوردار میشود، بر میزان درآمدتان نیز افزوده میشود.
مثلا طراحی را در نظر بگیرید که تنها تخصصاش طراحی لباس به صورت مبتدی است. قاعدتا میزان درآمد و همچنین طرح نهایی ارائه شده توسط آن فرد، با طراحی که علاوه بر دانش طراحی، از الگو و خیاطی، جنسیت سازی، کالکشن بندی و یا استایلینگ نیز اطلاع دارد، بسیار متفاوت خواهد بود. زیرا مثلا یک طراح لباس مسلط به الگو و دوخت، طرحی را ارائه میدهد که مطمئن است قابل دوختن بوده و یا جنسیت سازی به او کمک میکند تا به خیاط و یا کارفرمای خود به راحتی جنس پارچهی مناسب برای آن طرح را منتقل کند. به علاوه دانستن علم استایلینگ نیز به طراح کمک میکند تا بازار هدف و مخاطب خود را با توجه به سبکها و فرمهای اندامی متفاوت، راحتتر بشناسد تا بتواند طرح نهایی مناسبتری را ارائه دهد.
حالا با توجه به موارد گفته شده، اگر شما جای یک کارفرما بودید، ترجیحتان برای همکاری با یک طراح لباس، کدام بود؟
از چه طریق میتوانم درآمد داشته باشم؟
همان طور که گفتیم، طراحی لباس دارای شاخههای متفاوتی است که به تبع هر کدام دارای درآمدهای مختلف نیز هستند. فراموش نکنید در هر شغلی که فعالیت میکنید، باز هم میزان دانش و اطلاعات به روز در حیطهی کاریتان، بسیار در پیشرفت و افزایش درآمدتان اثرگذار است. اگر میخواهید در رشتهی طراحی لباس شروع به کار کنید و در آن پیشرفت داشته باشید، اولین و مهم ترین قدم، مشخص کردن و محک زدن علاقه و استعدادتان در شاخهای که برای فعالیت شغلیتان انتخاب کردهاید است.
آموزش طراحی لباس
انتخاب طراحی لباس به عنوان یک حرفه برای درآمدزایی، بر خلاف تصور عدهای، تنها شامل طراحی برای برندها، تولیدیها و یا مزونها نیست. اگر شما دو راس یک مثلث یعنی علاقه به آموزش دادن و طراحی لباس را دارید، کافیست راس سوم را کامل کنید. آن هم آموزش دیدن خودتان است. بله! درست خواندید. اینکه شما به تدریس طراحی لباس علاقه دارید، همهی راه نیست؛ بلکه شما نیاز دارید تا ابتدا در تدریس نیز آموزش ببینید، زیرا یک معلم باید اطلاعات زیادی در شاخهی تدریس خود داشته باشد. آموزش طراحی لباس، به سبب علاقه وخواهان زیادی که امروزه دارد، یکی از مشاغلی است که میتواند ماهانه درآمد قابل توجهی برای شما داشته باشد که این میزان متفاوت است و بسیار بستگی به این دارد که شما میخواهید در مدرسه، دانشگاه، آموزشگاه و یا به طور خصوصی تدریس انجام بدهید.
تصویرسازی
تصویرسازی یکی از زیر شاخههای طراحی لباس میباشد که کار افراد مشغول در این رشته، بعد از طراحی و دوخت لباس آغاز میشود. درآمد این رشته بستگی زیادی به مهارت شما در به تصویر کشیدن طرح لباس مطابق با لباس دوخته شده دارد.
طراحی لباس برای مزونها، تولیدیها و برندها
بسیاری از افرادی که وارد رشتهی طراحی لباس میشوند، عمدتا علاقهمندند تا برای مزونها، برندها و یا تولیدیها طراحی لباس انجام دهند که البته این شاخه از فعالیت، از درآمد خوبی بین 8 تا 50 میلیون برخوردار است. لازم به ذکر است میزان تبحر و مهارت شما در میزان دریافتیتان بیتاثیر نیست. تعدادی از طراحان به صورت تک، طراحیهای خود را ارائه میدهند و عدهای نیز به صورت کالکشن بندی شده با برندها، مزونها و یا تولیدیها همکاری میکنند که میزان دریافتی هر کدام از این حالتهای همکاری با یکدیگر متفاوت است.
اگر نمیدونی برای طراح لباس شدن از کجا باید شروع کنی این بلاگ رو مطالعه کن!
برای طراح لباس شدن از کجا شروع کنم؟
در انتها باید اضافه کرد، میزان درآمد دقیق هر یک از رشتههای گفته شده، به عوامل بسیاری بستگی دارد اما نکتهای که باعث میشود تا بتوانید جایگاه خود را در موقعیت شغلیتان تثبیت کنید و به مبلغ مورد نظر در درآمدتان برسید، به روز بودن و یادگیری مهارتها و آموزشهای مرتبط است.