جایزه اسکار به عنوان مهمترین جایزه سینمایی شناخته می‌شود،اما برای عاشقان مد و فشن این مراسم حال و هوای دیگری دارد، از لباس های فرش قرمز گرفته تا برندگان اسکار بهترین طراحی لباس…

یکی از بهترین لذت های زندگی تماشای فیلم است.اما برای علاقه مندان به مد و فشن، این لذت فقط به دیدن فیلم خلاصه نمی‌شود زیرا آنها به طور موشکافانه سراغ تحلیل لباس های آن می‌روند.

طراحی لباس سینما یکی از هیجان انگیزترین و حرفه ای ترین شاخه های مد و فشن میباشد که نیازمند تجربه، مهارت و دانش است.
البته دانش سینما به تنهایی کافی نیست، طراح لباس فیلم باید به تاریخ، جامعه شناسی و روانشناسی مسلط باشد که این برای تحلیل شخصیت‌های فیلم، جامعه ای که قرار است فیلم در آن ساخته و نمایش داده شود و تاریخ روایت فیلم از الزامات است.

برای پیروان مد و فشن و علاقه مندان به طراحی لباس سینما، جایزه اسکار بهترین طراحی لباس از مهمترین جوایز به شمار می‌آید.خیلی کم پیش می‌آید که فیلم هایی با مضمون زندگی های عادی که داستانشان در زمان حال در حال وقوع است برنده این جایزه شده باشند، برندگان این جایزه معمولا فیلم های تاریخی یا فانتزی و سورئال هستند که در آنها بیشترین دقت در تاریخ وقوع داستان، شخصیت پردازی و طراحی لباس‌هایی در خور فضا، شده است.

۱۰ فیلم برنده اسکار طراحی لباس

بهتر است به ۱۰ فیلم برتر از سال ۲۰۰۸ تا به امروز وطراحانی که برنده این جایزه شده اند نگاهی داشته باشیم تا بیشتر متوجه این مساله شویم:

Elizabeth: the golden age 2008 الیزابت:دوران طلایی

این فیلم  که دنباله فیلم اول با همین مضمون است، مانند قسمت اول به داستان زندگی ملکه الیزابت و دوران حکومت او در قرن ۱۶ میلادی می پردازد.

طراح لباس این فیلم الگزاندرا برن Alexandra byrne برای اولین بار موفق به دریافت این جایزه شد.
در نظر گرفتن شخصیت اصلی داستان و انتخاب رنگ‌ها و فرم‌ها و مهمتر از همه تاریخ داستان باعث شده تا فیلم این جایزه را از آن خودش بکند.

۲۰۰۹ دوشس THE DUCHESS

داستان فیلم در رابطه با دوشس جوان و زیبایی است که در پی سختی های زندگی خود دلباخته چارلز گری میشود.این داستان که در سده ۱۸ اتفاق می افتد به بهترین شکل تاریخ پوشاک آن دوران را به تصویر کشیده و توسط مایکل اوکانر MICAEL O’CONNOR   موفق به دریافت هشتاد و یکمین جایزه اسکار طراحی لباس شده است.

۲۰۱۰ ویکتوریای جوان THE YOUNG VICTORIA

سندی پاول SANDY POWELL طراح لباس این فیلم که پیشتر برای فیلم های هوانورد (۲۰۰۵) و شکسپیر عاشق (۱۹۹۹) موفق به دریافت این جایزه شده بود با فیلم ویکتوریا نیز در سال ۲۰۱۰ برنده هشتاد و دومین جایزه اسکار طراحی لباس شده است.
فیلم داستان سال های اولیه سلطنت ویکتوریا و اوضاع نابسامان آن دوره را روایت می‌کند.

۲۰۱۱ آلیس در سرزمین عجایب ALICE IN WONDERLAND

بعد از فیلم های تاریخی نوبت یک فیلم فانتزی است که این جایزه را از آن خود کند.
کالین اتوود COLEEN ATWOOD  طراح لباس آمریکایی این فیلم در واقع استاد طراحی ژانر فانتزی است، داستان را خوب می‌داند و توانایی بالایی در شخصیت پردازی دارد.
این فیلم که در سال ۲۰۱۰ ساخته شد برنده هشتاد و سومین جایزه اسکار در این رشته است.

۲۰۱۲ آرتیست ARTIST

فیلم آرتیست از آن دسته فیلم های پرطرفدار است که کمتر کسی آن را ندیده!
این فیلم سیاه و سفید که داستان روزهای زوال سینمای صامت را روایت می‌کند به خوبی استایل های دهه ۲۰ را به تصویر کشیده است.
طراحی لباس بی نقص و فضای فیلم برای شما تصویری را می‌سازد که به خوبی می‌توانید آن را با فیلم های معروف آن دوران مقایسه کنید.
مارک  بریجز MARK BRIDGES طراح آمریکایی این فیلم با طراحی بی نقص خود موفق به دریافت هشتاد و چهارمین جایزه اسکار طراحی لباس برای این فیلم شد.

۲۰۱۳ آنا کارنینا ANNA KARENINA

داستان آناکارنینا داستان آشنایی است که علاقه مندان به ادبیات و رمان های داستانی آن را به خوبی می‌شناسند.
این فیلم که در سال ۲۰۱۲ ساخته شده،  اقتباسی از این رمان معروف لئو تولستوی است و زندگی زنی را روایت می‌کند که همسر یک سیاستمدار ارشد روسی است و در عین حال دلباخته  افسر دولتمند، کنت ورونسکی می‌شود.

ژکلین دورن JACQUELINE DUURRAN  طراح لباس این فیلم  با شخصیت پردازی های بی نقص خود برای اولین بار توانست هشتاد و پنجمین جایزه اسکار طراحی لباس را از آن خود کند.

۲۰۱۴ گتسبی بزرگ THE GREAT GATSBY

داستان این فیلم نیز از قبل برای ما شناخته شده است، زیرا این فیلم بر پایه رمانی با همین نام نوشته اف.اسکات فیتزجرالد ساخته شده است.
گتسبی بزرگ داستان پر زرق و برق عاشقانه ای است که نشانه های کمی از ژانر سورئال هم در آن دیده می‌شود.
با دیدن گتسبی چشمانمان از آن همه زرق و برق، رقص و حرکت  برق می‌زند و ما را هیجان زده می‌کند.

کاترین مارتین CATHERINE MARTIN  طراح استرالیایی این فیلم به خوبی استایل فلاپرهای دهه ۲۰ را به ما نشان می‌دهد که برای طراحی لباس فوق العاده  این فیلم موفق به دریافت جایزه هشتاد و ششمین جایزه اسکار شد.

۲۰۱۵ هتل بزرگ بوداپست THE GRAND BUDAPEST HOTEL

این فیلم کمدی که جذابیت های بصری گوناگونی دارد در طراحی لباس هم بی نقص عمل کرده است.
داستان این فیلم که در سال های ۱۹۳۰ اتفاق می‌افتد، کشمکش های یک سر مهماندار هتل و دستیارش را روایت می‌کند.

میلنا کانونرو MILENA CANONERO طراح لباس این فیلم که  در کارنامه خود ۴ جایزه اسکار دارد، به بهترین شکل شخصیت پردازی و طراحی لباس بر اساس شخصیت های این فیلم را انجام داده و موفق به دریافت هشتاد و هفتمین جایزه اسکار در این رشته شده است.

۲۰۱۶ مکس دیوانه: جاده خشم MAD MAX: FURY ROAD

مکس دیوانه چهارمین بخش از سری فیلم های اکشن مکس دیوانه است که در کل فیلم تعقیب و گریزهای دیوانه وار بیننده را به هیجان وامی‌دارد.
این داستان سورئال در شخصیت پردازی نیز بسیار موفق بوده و بیننده را مجذوب خود می‌کند.
جنی بیون JENNY BEAVAN  طراح بریتانیایی که با فیلم “اتاقی با یک چشم انداز” در سال ۱۹۸۷ موفق به دریافت جایزه اسکار شده بود، بعد از ۲۹ سال با فیلم “مکس دیوانه: جاده خشم”  یکبار دیگر دستانش این جایزه را از نزدیک لمس کردند.

۲۰۱۷ جانوران شگفت انگیز و زیستگاه آنها FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM

داستان فانتزی و ماجراجویانه ای به روایت جی کی رولینگ است که درواقع پیش درآمدی بر سری داستان‌های هری پاتر بوده و داستان فردی را بازگو می‌کند که برای ادامه سفرهای تحقیقاتی خود و به انجام رساندن کتابش در رابطه با جانوران شگفت انگیز و زیستگاه آنها وارد نیویورک می‌شود.

داستان از فراز و نشیب های زیادی برخوردار است که مانند دیگر فیلم های هری پاتر مارا وارد دنیای جادو می‌کند.
کالین اتوود COLEEN ATWOOD که طراحی فیلم های فانتزی زیادی را در کارنامه خود دارد،  با این فیلم نیز به موفقیت چشم گیری دست پیدا کرده و بعد از گذشت ۶ سال دوباره موفق به دریافت جایزه اسکار این رشته شده است.

اسکار طراحی لباس

۲۰۱۸ رشته ی خیال PHANTOM THREAD

برنده نودمین جایزه اسکار طراحی لباس متعلق  به فیلمی است که داستان یک خیاط موفق را روایت می‌کند.
دریافت این جایزه توسط فیلمی که خود روایتی بر پایه مد و لباس دارد به تنهایی به جذابیت های فیلم اضافه می‌کند.

داستان فیلم مربوط به دهه ۵۰ میلادی در لندن است.
مارک بریجز که پیشتر با فیلم آرتیست موفق به دریافت جایزه اسکار شده بود، طراحی لباس این فیلم را نیز به عهده داشته و مجددا بعد از ۶ سال این جایزه را با این فیلم به دست آورده است.
بریجز را می‌توان طراحی مسلط به تاریخ لباس های سده پیشین معرفی کرد.

اسکار طراحی لباس

نامزدهای اسکار طراحی لباس فیلم ۲۰۱۹

اما با نزدیک شدن به تب  تاب مراسم اسکار  بهتر است به چند فیلمی که نامزد این جایزه هستند نگاهی بندازیم و از همین امروز با بررسی لباس های آنها پیش بینی های خود را آغاز کنیم.

THE FAVORITE-SANDY POWELL

اسکار طراحی لباس

MARY POPPINS RETURNS-SANDY POWELL

اسکار

MARY QUEEN OF SCOTS-ALEXANDRA BYNE

اسکار طراحی لباس

THE BALLAD OF BUSTER SCURGGS-MARY ZOPHRES

اسکار

BLACK PANTHER-RUTH CARTER

اسکار طراحی لباس

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the cart. No products in the cart.



Currency


en_USEnglish