کتاب پوشاک دوره قاجار تالیف و نوشته دکتر سهیلا شهشهانی است. این کتاب پیامد سالها تحقیق در مورد لباس در ایران از دیدگاه انسانشناسی است. در مقدمه این اثر نویسنده و محقق این مجموعه بیان داشته که تحقیقاتاش را در مورد لباس در ایران از سال 1367 شروع کرده. او در ادامه مسیر تحقیقاتش بهصورت دقیقتر به پوشش در ایران در آخرین دوره لباس ایران که هم پارچه و هم دوخت آن نتیجه تفکر و زیسته ایرانی بوده، پرداخته است.
لباس صنعت عظیمی است و نویسنده لازم دانسته فصل اول کتاب خود را به این امر مهم با عنوان زمینه تاریخی و اقتصادی بپردازد. سپس با عنوان کردن لباس و معنای آن از اهمیت لباس در هویت ایرانی آمده و مثالهایی از بزرگان ایران امیرکبیر و ناصرالدینشاه زده است. فصلهای دیگر این کتاب به لباس زنان، مردان، کودکان و لباس مشاغل مختلف پرداخته، از پوشش شاه و درباریان و کاتبان شروع کرده و با فراشان، شکارچیان و دراویش به آن موضوع پایان داده است. سپس به لباس و مراسم و بخشهای مختلف پوشش از سر تا کمر و پا و در انتها به جغرافیای لباس در این دوره پرداخته. برای جذاب و قابل فهم کردن متن، او از کتابهای عکس دوره قاجار استفاده کرده و با زیرنویسهایی کاملا قابل درک ، عکسها را به متن کتاب متصل کرده است.
کتاب پوشاک دوره قاجار برای متخصصان تاریخ و تاریخ هنر، جغرافیای فرهنگی، طراحی پارچه و لباس و رشتههای علوم اجتماعی، میتواند مورد توجه باشد. هرچه اطلاعات در باره لباس دوره قاجار وجود داشته توسط مولف گردآوری و سپس آنها را ردهبندی کرده است. زیرنویسهای عکسها، خود مانند یک کتاب، درون کتابی دیگر است و از آن رو خوانندگان شیفته استفاده و دیدن عکساند و از این ابزار برای دادن اطلاعات و روشن کردن و معنا دادن استفاده خواهند کرد. در کتاب پوشاک دوره قاجار به زمینه تاریخی و اقتصادی لباس، انواع لباس مردانه، زنانه و کودکان و تمامی اقشار جامعه، لباس و مراسمهای مختلف و جغرافیای لباس دوره قاجار پرداخته شده است.