آیا تا به حال حس پشیمانی پس از خرید را تجربه کرده اید؟ منظورمان زمانی است که آیتمی را به دلایل مختلفی مثل ترند بودن، هیجان زده شدن، توصیه دوست، مورد استفاده قرار گرفتن توسط یک فرد مشهور و غیره می خریم و مدت کوتاهی بعد از آن به اشتباه خودمان پی می بریم. گاهی این مدت زمان تا هنگام رسیدن ما به خانه است و زمانی که شروع به تفکیک اجناس می کنیم، متوجه اش می شویم. خیلی از مغازه ها و برندها امکان عودت و تعویض لباس را دارند؛ در حالی که در بسیاری از فروشگاه ها شرایط به این صورت نیست. یعنی هنگامی که لباسی را می خرید، دیگر نمی توانید پسش دهید.
از طرف دیگر، گاهی جنسی که می خریم شرایط عودت دارد اما امکانش برای ما فراهم نیست. مثلا از شهر یا کشور دیگری خرید کرده ایم یا لباس در وهله اول به نظرمان پوشیدنی بوده و زمانی به پشیمانیمان پی برده ایم که از مدت زمان مشخصی که توسط برندها برای عودت یا تعویض تعیین می شده، گذشته است. در همه این موارد، حس بدی خواهیم داشت که بخشی از آن به خاطر هزینه ای است که هدر داده ایم. در این مطلب قصد داریم تا شما را با چند مورد از لباس هایی آشنا کنیم که ریسک خرید بالایی دارند و احتمالا بعدا موجب ناراحتی و پشیمانی شما می شوند.
لباس هایی که بیش از حد دیزاین دارند!
همه ما تفسیری از لباسی که بیش از حد تزئین شده باشد، داریم. منظور ما لباسی نیست که معرف یک سبک خاص، بیانگر یک میراث فرهنگی و یا حتی دارای عملکرد خاصی باشد. از لباسی صحبت می کنیم که بدون هیچ نیت خاصی، طراحی اضافه ای داشته باشد. مثل جیب اضافه. لباس هایی که وقتی مخاطب سعی می کند تا با شما صحبت کند، حواسش مدام پرتشان می شود.
البته دقت داشته باشید که ما در تمام طول این متن، از سلیقه صحبتی به میان نمی آوریم. اگر شما واقعا از چنین لباس هایی استقبال می کنید و سبک پوششتان به این شکل است، روی سخن ما با شما نیست. منظور مواقعی است که شما سبک کاملا متفاوتی دارید، اما در لحظه، در فروشگاه، به هر دلیلی تصمیم می گیرید تا چنین لباسی را بخرید. به همین دلیل اگر طرفدار چنین سبکی نیستید، اصلا سمت لباس هایی که بسیار رنگارنگ اند، دکمه های فراوان دارند و از انواع طرح های بی ربط به هم درشان به کار رفته است، نروید. زیرا طولی نخواهد کشید که افسوس بخورید!
شال های اکریلیک
این دسته از شال ها که مناسب فصول سردند، اتفاقا بسیار هم پرطرفدارند! دلیل این که در این لیست قرارش دادیم، این است که معمولا زیبایی کوتاه مدتی دارند و نهایت یک سال می توانید از آن ها استفاده کنید. زیرا به زودی دون دون می شوند و ذراتشان به لباس، مو و بدنتان می چسبد و آزاردهنده خواهد بود. اگر علاقه دارید تا حتما مدلی از آن را تهیه کنید، لااقل سعی کنید جنس مرغوبش را پیدا کنید. معمولا ما از پوشاک زمستانی توقع طول عمر بیشتری نسبت به پوشاک تابستانی داریم. به همین دلیل ممکن است آیتمی مثل این شال ها را تا چند سال بپوشیم و متوجه نشویم که چقدر ظاهر ما را تحت تاثیر قرار داده است. به جای آن ها از روسری هایی که از الیاف طبیعی ساخته شده اند، استفاده کنید، به این ترتیب هرگز حس پشیمانی پس از خرید را تجربه نمی کنید.
تیشرت های فست فشن
حتما با خاطر دارید که چند سال پیش تیشرت هایی برای آقایان و شومیز های بلندی برای خانم ها ترند شده بود که روی آن نوشته های عجیب و غریبی داشت. بیشترشان هم با عنوان Keep Calm and… شروع می شد. اگرچه در آن سال ها خیلی مد شده بود، ولی اگر هنوز هم از آن ها داخل کمدتان داشته باشید، قطعا دیگر استفاده ای برایتان ندارند. هر سال در برندها، خصوصا فست فشن ها چنین آیتم هایی ترند می شوند که مدت زمان کوتاهی قابل پوشیدن اند. نمونه هر ساله آن ها، پیراهن های هاوایی است، که شاید تنها یک بار، آن هم برای پوشیدن در ساحل قابل استفاده باشد! این تیشرت ها معمولا کیفیت بالایی هم ندارند و با یک بار شستن رنگشان می رود و برایتان تنگ می شود.
خرید کلاه و کیف
چه کلاه های زمستانی، چه آن هایی که برای مناسبت ها و برای تابستان تهیه می کنید، ممکن است بعدا باعث حس پشیمانی پس از خرید شوند. بعضی از کلاه ها صرفا رنگ جذابی دارند و با هیچ پالتویی ست نمی شوند. چنین مواردی در نهایت تا ابد گوشه کمد شما می مانند. بعضی هم مثل کلاه حصیری یا موارد لوکس، ممکن است هیچ وقت موقعیتی پیش نیاید که بخواهید بپوشیدشان. خرید این آیتم ها از این جهت اشکال ایجاد می کند که، این موارد معمولا قیمت بالایی نیز دارند و شما بعدا خیلی افسوس خواهید خورد.
موارد بعدی کیف هایی هستند که در اکثر مواقع به خاطر دیده شدن در دست یک سلبریتی یا قرار گرفتن در ویترین یک مغازه با تزئینات بسیار، شما را هیجان زده می کنند و اقدام به خریدشان می کنید. یکی از مواردی که باید خیلی دقت کنید، این است که اگر این کیف توسط بازیگر معروفی استفاده شده، آن بازیگر چه شخصیتی دارد و از همه مهم تر کجا آن را به دست گرفته است. قطع به یقین کیفی که یک مدل آمریکایی در مراسم مت گالا به دست می گیرد، قابلیت استفاده در روزمره و یا یک قرار دوستانه را ندارد. حتی برای مهمانی هم، باید از قبل بدانید که آیا مهمانی تا آن حد شیک و تجملاتی دعوت می شوید که تهیه اش کنید یا خیر؟ درست مثل یک کودک پنجم دبستان که سال بعد به مقطع راهنمایی می رود اما اصرار به خرید کیفی با طرح باربی دارد!
انواع کت
برای آقایان، کت هایی که سرآستین های عجیب و غریب دارند، براقند یا حتی رنگ های کم کاربرد مثل زرد دارند، مواردی اند که به حس پشیمانی پس از خرید منتهی شوند. اگر طرفدار چنین سبک هایی نیستید برای امتحان هم که شده سراغشان نروید، چون حتی اگر یک بار هم شده صرفا جهت تست کردن هم بپوشیدشان، حس چندان جالبی به شما نمی دهند. برای خانم ها معمولا در مورد کت های کوتاه و پالتوهای زمستانی که هر سال با رنگ و طرح های بسیار متفاوت به بازار می آیند، این اتفاق می افتد. ممکن است یک پالتو قرمز با طرح های طلایی را صرفا یک بار بپوشید و دیگر قابل استفاده نباشد و در نهایت حتما برایتان پیش آمده است که سال ها بعد عکس هایتان را تماشا کنید و از خود بپرسید که اصلا چرا چنین استایلی را انتخاب کرده بودید؟
خرید لباس تکراری
حتما تا به حال برایتان اتفاق افتاده است که در کمدتان را باز کنید و با انبوهی از تیشرت های یک رنگ و استفاده نشده مواجه شوید. این یک اتفاق رایج در افرادی است که معمولا زیاد به خرید می روند. ممکن است شما در حالی که برای خرید یک کیف به مغازه رفته اید، ناگهان ویترین مغازه کناری توجه تان را جلب کند، در حالی که تیشرت های سفید زیبایی را به نمایش گذاشته است. اتفاقی که در این موارد می افتد این است که شما احتمالا موجودی تیشرت های سفید خود را در کمد، فراموش می کنید و به داخل آن مغازه کشیده می شوید. کافی است تا تیشرت ها هم قیمت بالایی نداشته باشند، تا حداقل یک یا دو عدد را بخرید. در نهایت انبوهی از این مدل تیشرت ها خواهید داشت که هچ کدام به اندازه تواناییشان مورد استفاده قرار نگرفته اند ولی به علت دمده شدن یا نبود فضای کافی در کمد، راهی زباله می شوند.
از طرفی ممکن است به خاطر داشتن چنین عادتی، از خرید موارد اساسی تری مثل کیف و کفش که واقعا به آن ها نیاز دارید، بمانید.
موارد استثنا که ممکن است برایتان پشیمانی به همراه بیاورند!
مواردی هستند که به خودی خود کم کاربرد و بی مصرف به نظر نمی رسند، بلکه در آینده ممکن است برایتان دردرسر ساز شوند. مثل جوراب کالج. اگرچه خیلی از افراد طرافدار این جوراب ها هستند، اما این ها تاثیر بسیار بدی بر روی انگشتان و به خصوص ناخن های پایتان می گذارند. یعنی صرفا برای این که بتوانید کفش های کالج را با جوراب بپوشید ممکن است ناخنتان در گوشت فرو رود و با درد زیادی روبه رو شوید. نمونه بعدی، کفش هایی است که جلوی تنگی دارند و برای خانم ها به اصطلاح “جلو پرنسسی” نامیده می شوند. این ها هم اگرچه اصلا کم کاربرد نیستند، اما آسیب هایی گاها غیرقابل جبران دارند.
به طور کلی، خیلی از موارد هم هستند که تا مدت ها هم از آن ها رضایت دارید، اما پس از این که از مد می افتند، پشیمان می شوید. خصوصا اگر هزینه زیادی نیز برایشان صرف کرده باشید. نمونه اش هم همان تونیک هایی است که اشاره کردیم یا شال های نئونی که چند سال پیش مد شده بودند. برای به وجود نیامدن حس پشیمانی پس از خرید، کافی است از خودتان بپرسید که واقعا به آن لباس نیاز دارید؟ حداکثر تا چه زمانی برایتان قابلیت استفاده دارد؟ آیا واقعا از آن خوشتان آمده است یا صرفا به خاطر مد بودن می خواهید تهیه اش کنید؟ آیا تا به حال در هنگام خرید به چنین سوال هایی پاسخ داده اید؟