معاون وزیر ورزش از جلسه با مسئولان فدراسیون فوتبال در خصوص پوشش بانوان و تذکرات لازم خبر داد،دقیقا مشخص نیست تذکر چه معنایی دارد وقتی متولی اصلی پوشش جامعه و سیاست گذار اصلی کارگروه مد و لباس کشور است
این اولین بار نیست که مساله لباسهای تیم های ورزشی حاشیه ساز می شود از لباس المپبک تا لباس ورزشکاران پارالمیپیک همگی پر از حواشی مختلف بوده اند، مهین فرهادی زاد در خصوص دیدار ورزشکاران المپیکی و پارالمپیکی با مقام معظم رهبری و فرمایشات رهبر در خصوص پوشش زنان، اظهار داشت:ورزشکاران قهرمان دیداری را با رهبر معظم انقلاب داشتند و نکاتی هم در خصوص نقش الگویی زنان کشورمان مطرح گردید.
معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان خاطر نشان کرد:رهبر انقلاب اشارهای به حضور ۱۰ کشور مسلمان در مسابقات داشتند که از بانوان ما الگوبرداری کردند.در المپیک و پارالمپیک اگر میبینیم ورزشکاری از کشور مسلمانی در مسابقات حضور پیدا میکند و پوشش دارد، به خاطر مجوزی است که ما گرفتهایم.
معاون وزیر ورزش گفت: خانم موسوی به دلیل گرفتاری شخصی شاید مسئولیت خود را به بخش دیگری محول کرده که این حاشیه ها ایجاد شده،او خود نیز اظهار کرد اشتباهی رخ داده است.این پوشش، پوشش بانوان ورزشکار ما نیست که وزارت ورزش مجوز آن را داده باشد( مجوز نوع پوشش را کارگروه مد و لباس کشور صادر می نماید نه وزارت ورزش و نه کمیته ملی المپیک)
ایشان گفت :ما بخشنامه داریم مبنی بر اینکه ورزشکاران با پوشش رسمی مانتو، شلوار و مقنعه حضور پیدا کنند.در خصوص لباس ورزشی هم در شورای پوشش موارد خاصی وجود دارد. به همین دلیل تذکر لازم به فدراسیون داده شده است.
چند روز پس از رونمایی، لباس فرم تیم ملی فوتبال دختران ایران برای سفر به تاشکند با واکنش تند رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس مواجه شد،احمد راستینه معتقد است: موضوع طراحی لباس تیم فوتبال بانوان قابل توجیه و چشم پوشی نیست و فدراسیون باید پاسخگو باشد.
او در مورد لباس اعزامی تیم ملی بانوان به مسابقات مقدماتی قهرمانی آسیا که با حواشی زیادی روبرو بود،اظهار داشت: متأسفانه آنچه اتفاق افتاده نه قابل توجیه است و نه قابل چشمپوشی،وزارت ورزش مسئولیت دارد که این موضوع را پیگیری کند و فدراسیون هم به خاطر چنین قصوری باید پاسخگو باشد.
وی ادامه داد: فرهنگ عفاف و حجاب، اصالت ایرانی و اسلامی ماست. فرزندان این سرزمین افتخار میکنیم که در فرهنگ ملی و دینیشان بحث حجاب و عفاف برایشان اهمیت زیادی دارد،اما آنچه دیده میشود برخی مدیران و مسئولین با تسامح و برنامهریزی به دنبال تغییر نگاه و باور جوانان هستند.
رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان کرد: گرچه این مسأله سادهای است اما نشان میدهد مدیران حاکم بر جریان ورزش ما نیاز به بازنگری و اصلاح رویه و عمل در اجرا دارند؛ به گونهای که بر اساس مصوبات قانونی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، همه مکلفند نسبت به نهادینه کردن این فرهنگ غنی اهتمام داشته باشند.
وی ادامه داد: بانوان ورزشکار ما افتخارآفرین هستند و همیشه خوش درخشیدهاند؛ مانند بانویی که با چادر روی سکو ایستاد و فرهنگ ما را به نمایش گذاشت. باید این نوع کارها سرلوحه اقدامات مسئولان ما باشد،لازم به توضیح است گرچه چادر به عنوان حجاب برتر یاد شده است و افراد مومنه هنوز با اعتقادات راسخ از آن پیروی می کنند ولی سبک های پوشش ایرانی اسلامی اصیل و سنتی که داعیه دار فرهنگ و سنت کشورمان هستند می توانند در عرصه های بین المللی بدرخشند ولازم بود ایشان حداقل تحقیقی در مورد فرهنگ پوشش ایرانی اسلامی داشتند و در ادامه از فرهنگ پوشش صحبت می کردنند.
راستینه تأکید کرد: به عنوان مسئول کمیته تربیت بدنی حتما این موضوع را پیگیری میکنیم و به مسئولان ذیربط تذکر شدید میدهم و خواستار اصلاح این رویه هستیم و میخواهیم که گزارش این اصلاح را به ما بدهند. کسانی که کوتاهی کردهاند حتما باید طبق قانون با آنها برخورد شود.
اگر دلسوزی مسؤلین بهخاطر یک لباس ورزشی بدین سبب باعث جریحه دارشدن،این مسولین عزیز گردید، لازم به ذکر است افتضاح انتخاب لباس تیم المپیک و جریهدار شدن افکار عمومی ۸۰ میلیون ایرانی در طراحی لباس المپیک و طراحی ضعیف لباس پارالمپیک چرا تا به حال باعث بازنگری در نوع و انتخاب این لباس ها نشده است و آیا این مسؤلین عزیز تا حد در این امر بی اطلاع بوده اند.