دو سال از وقوع پاندمی کرونا می‌گذرد و بعضی از برندها به دلیل شرایط بد همگانی، تعدادی مجموعه‌های فرعی ، از جمله Pre-Fall را حذف کرده‌اند؛ تا بتوانند از مشکلات مالی جلوگیری کنند. با این حال دیور با این تغییرات همراه شد و از مجموعه جذاب بهاری خود، که برگرفته از ارتباطات انسان‌ها و رابطه آن با صنایع دستی سنتی هند بود، رونمایی کرد. در این مقاله تصمیم داریم کالکشن ۲۰۲۲ اوت کوتور این برند را تحلیل کنیم؛ پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

تاریخچه برند دیور

خانه مد دیور، توسط کریسن دیور، پس از جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۶ تاسیس شد؛ و سال ۱۹۴۷ اولین کالکشن خود را ارائه داد. او با سبک خود که به “نگاه نو” شهرت داشت، تغییرات مهمی را در لباس زنان ایجاد کرد. این برند به سیلوئت ساعت شنی خود معروف است. دیور هر سال ۶ کالکشن Resort، Fall&Spring(Ready To Wear)،  Sprin&Fall Couture  و Pre-Fall را معرفی می‌کند.

اوت کوتور چیست؟

اوت کوتور عبارتی فرانسوی است که به مد سطح بالا اطلاق می‌شود؛ و در واقع به لباس‌ شخصی‌دوزی شده‌‌ای گفته می‌شود که تقریبا با دست و جزئیات زیاد، ساخته‌شده است. پارچه‌هایی که این برندها برای تهیه لباس استفاده می‌کنند عموما بسیار باکیفیت است و حتی بعضی از آنها، پارچه‌های مخصوص به خود را تولید می‌کنند. برای اینکه یک خانه مد بتواند در دسته اوت کوتور تعریف شود، نیازمند گرفتن تاییدیه توسط اتحادیه پوشاک اوت کوتور پاریس است. فهرست این شرایط بدین شرح است:

  • صرف زمان ۱۵۰ ساعت برای دوخت یک کت و شلوار یا میانگین ۱۰۰۰ ساعت زمان برای یک لباس مجلسی
  • ارائه دو کالکشن در سال با حداقل ۵۰ دست لباس
  • داشتن یک کارگاه در پاریس با حداقل ۱۵ کارمند ثابت
  • همکاری با حداقل ۲۰کارمند متخصص برای تهیه لباس
  • تهیه لباس شخصی‌دوزی شده برای مشتریان ویژه

منبع الهام  کالکشن ۲۰۲۲ 

ماریا گرازیا چیوری (Maria Grazia Chiuri) قصد داشت در کالکشن ۲۰۲۲ دیور “ارتباط  انسانی با اشیا دست‌ساز” را تکریم کند و مرزهای هنر و صنعت را از میان بردارد. او در مصاحبه‌های خود این کالکشن را اینگونه توصیف می‌کند: «من اصلا علاقه‌ای به متاورس ندارم. می‌دانم شاید این حرف شبیه سخنان یک طراح قدیمی باشد، اما من بیشتر به موضوعات واقعی علاقه‌مندم. برای من این موضوع که بتوانم درباره انسایت و حمایت یکدیگر حرف بزنیم بیشتر اهمیت دارد.

الهه‌های زن هندی، در صحنه ران وی دیور

چیوری با همکاری کاریشما از مجموعه کالکشن گلدوزی شده دیور رونمایی کرد، همینطور برای اولین بار با  مدوی (Madhvi) و مانو پارکه (Manu Parekh)، برای نقاشی صحنه‌های ران وی همکاری کرد. این نقاشی‌ها علاوه بر اینکه سرشار از انرژی محلی و بازتاب‌دهنده انرژی خدایان زن هندی بودند، ترکیبی از سبک مدرن و انتزاعی را نمایش می‌دادند. هر یک از این نقاشی‌ها روایت کننده داستانی بود. نقاشی مدوی که ابتدای صحنه ورود مدل‌ها نصب شده بود یک الهه زن هندی را نشان می‌داد. سایر آثار نیز یا نقاشی بودند یا تابلوهای گلدوزی‌شده بودند، که فرهنگ اصیل و دست‌ساز را یادآور می‌شد.

سالن موزه رودن

کالکشن۲۰۲۲ اوت کتور

این کالکشن در مجموع ۶۴ لووک داشت،که شامل رنگ‌های سفید، سرمه‌ای، مشکی، خاکستری و کرم می‌شد. ۳۸۰ نفر نیروی متخصص، ۲۸۰ هزار ساعت زمان برای گلدوزی ۳۴۰ مترمربع پارچه، زمان گذاشتند. لووک‌های این مجموعه یا با جزئیات زیاد و ظریف بودند، یا نمونه کاملا مناسبی برای استایل مینیمال محسوب می‌شدند. به طور کلی لباس‌ها در عین زیبایی و ظرافت، ساده بودند. خطوط تمیز و آراستگی فوق‌العاده هر لباس، به بیننده این امکان را می‌داد تا تکنیک متمایز و ماهرانه‌ای را که برای ساخت آن‌ها استفاده می‌شد، را تحلیل و درک کند. به عنوان مثال، یک لباس کرم آستین کوتاه ممکن است در نگاه اول ساده به نظر برسد؛ با این حال، با بررسی دقیق تر، می توان به چین های دقیق و ظریفی که به زیبایی لباس افزوده، و بافت منحصر به فردی به آن بخشیده است، توجه کرد. یکی از پرتکرارترین ‌تکنیک‌های کالکشن ۲۰۲۲ دیور، گلدوزی بود. گلدوزی نه تنها عمیقاً در تاریخ دیور گنجانده شده است، زیرا دیور خود از طرفداران گلدوزی لباس هایش در دهه ۱۹۵۰ بود، بلکه یک مولفه کلیدی در گذار از مد به هنر است.

لووک‌های کالکشن۲۰۲۲ دیور

لباس‌های مجلسی این مجموعه، برخلاف کت و دامن‌ها، شامل پارچه‌های لغزان، ریزشی و نازک بود.  در این قسمت چند لووک که بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند را بررسی می‌کنیم.

لووک نوزدهم، حاوی یک پیراهن بلند درخشان، با یفه دراپه بود، که کل بدن را پوشانده بود. این مدل با رنگ پوست سبزه به همراه لباسی با رنگ کرم  من را یاد نقاشی الهه زن هندی انداخت. این لووک شبیه لباس مجسمه‌ها بود و زنانگی را در بهترین حالت به تصویر کشیده بود.

لووک بیستم، شامل کت جلوبسته و دامنی کوتاه با رنگ سفید بود. تعداد زیادی جواهرات، روی قسمت آستین و یقه گرد لباس دوخته شده‌‌بود. این جواهرات روی جوراب شلواری و کفش‌های مدل هم به‌ کار رفته‌بود.

لووک سی و دوم، شامل یک پیراهن بلند و یک شنل با یقه تخت نوک تیز به رنگ خاکستری تیره و تمام پلیسه بود. این لوک هم شامل جوراب شلواری و کفش مشکی با جواهرت کوچک بود.

لووک نوزدهم
لووک بیستم
لووک سی و دوم

لووک سی و سوم، یک ست دو تکه بود. قسمت بالاتنه شامل توری با مروارید‌ها و الماسی‌دوزی ظریف بود، تا تبدیل به یکی دیگر از لباس‌های رمانتیک این مجموعه شود؛ اما دامن از قسمت کمر شروع می‌شد و تا روی کفش‌ها ادامه داشت. برای دوخت جزئیات این دامن، نزدیک به چهارصد متر روبان استفاده شده.

لووک سی و چهارم، هم از یک ست دو تکه، شامل بلوز و دامن تشکیل شده‌بود. پرهای استفاده‌شده برای این لباس، سبک‌ترین وزن را داشتند و باعث حجم‌دهی به بدن مدل شده‌بودند؛ همچنین در قسمت بالای دامن و یقه، جواهردوزی انجام شده بود.

لووک سی و سوم
لووک سی و چهارم

در تمام لووک‌های این کالکشن، از کفش‌های جواهردوزی شده با رنگ‌های مختلف و طرح‌های یکسان استفاده‌شده بود. برای لباس‌های پوشیده، از جوراب، و برای کت و دامن‌های کوتاه، جوراب شلواری، با پارچه اکلیلی و لمه‌مانند، طراحی‌ شده‌بود. لباس‌ها برش‌های ماهرانه داشتند و نشان‌دهنده حس قدرتمندی زنان بودند. تمام لووک‌های این مجموعه را می‌توانید در اینجا ببینید.

موزه رودن

موزه رودن در یک عمارت بزرگ مربوط به قرن هجدهم واقع شده و تنها بیست دقیقه با برج ایفل فاصله دارد. این موزه، یکی از پربازدیدترین مکان‌ها محسوب می‌شود و بیش از ۶۶۰۰ مجسمه را در خود جای داده است. این نمایشگاه، باغی بیش از سه هکتاردارد، که مجسمه های رودن در آن چیده شده اند. کالکشن ۲۰۲۲ دیور نیز در فضای همین موزه، به همراه آثار هنری گلدوزی و نقاشی شده توسط هنرمندان هندی به نمایش گذاشته‌شد. این موزه از ۲۵ تا ۳۰ ژانویه پذیرای عموم مردم برای دیدن کالکشن‌های مختلف بود.

عمارت موزه رودن

لباس‌های ارائه شده توسط چیوری، در هفته مد۲۰۲۲ پاریس، با هدف برجسته‌کردن جزئیات، به عنوان بخشی از فرآیند ساخت لباس، نه صرفا برای تزئین و زیبایی برگزار شد. این مجموعه، علاوه بر لباس‌های مجلسی، لووک‌های ساده، شیک و باکیفیتی داشت که توجهات زیادی را به سمت خود جلب کرد. آیا این کالکشن برای شما هم جذاب بود؟

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the cart. No products in the cart.



Currency


en_USEnglish