میاچا پرادا چطور یک برند معمولی را بینالمللی کرد؟
سال ۲۰۲۰ میوچا پرادا با نام اصلی ماریا بیانچی، هفتادمین سال تولدش را جشن گرفت؛ مغز متفکر گروه پرادا که برند لباس های زنانه پرادا، پوشاک مردانه پرادا و برند میو میو (Miu Miu) که سالانه ۱۰ مجموعه کامل لباس را راهی بازار جهانی میکند. میوچا پرادا با استایلی کاملا معمولی که اتفاقا شاخصۀ طراحان برتر مد و فشن محسوب میشود، زنی است که از سنین نوجوانی برای تبدیل شدن به یک طراح مد تلاش کرد تا امروز به یکی از الگوهای بیبدیل در این حوزه تبدیل شود. با این حال، رُم یکشبه ساخته نشد و میوچا هم یکشبه برند پرادا را به یک امپراتوری تبدیل نکرد!
برند پرادا و داستانی که پشت نام آن است
شکی نیست که برند پرادا امروزه یکی از برندهای تاثیرگزارترین برندها در حوزه مد و فشن بهحساب میآید. طراحان این برند، به شکلی خستگیناپذیر مشغول ارائه محصولات خلاقانهای هستند که بتواند مشتریانشان را همواره مجذوب نگه دارد. این کار برای برندی که بیش از صد سال سابقه دارد، کار آسانی نیست اما پرادا آن را بهراحتی انجام داده است.
اولین بوتیک پرادا زمانی آغاز به کار کرد که ماریو پرادا به همراه برادرش مارتینو، سال ۱۹۱۳ تصمیم گرفتند تا یک مغازه فروش پوشاک و محصولات چرمی باز کنند. این فروشگاه انواع کیف و وسایل سفر را به فروش میرساند تا این اینکه در سال ۱۹۱۹ موفق شد جایزۀ رویال هاوس ایتالیا را بهعنوان تولیدکنندۀ برتر به دست بیاورد. همین افتخار معتبر، برند پرادا را از دیگر رقیبانش متمایز کرد و به نوعی این برند را به نماد اشرافیگری در ایتالیا تبدیل کرد.
ماریو پرادا، موسس این برند فردی سنتی بود و اعتقادی به حضور زنان در محیط کاری نداشت اما با این وجود، زنان خانوادهاش را از این قاعده مستثنی میدانست. یکی از دلایل اصلی این اتفاق هم این بود که تنها پسر ماریو پرادا، علاقهای به ادامهدادن کسبوکار خانوادگیشان نداشت اما در مقابل، دختر ماریو یعنی لوییزا این مسئولیت را برعهده گرفت و آن را برای حدود ۲۰ سال اداره کرد. در نیمه دهه هفتاد میلادی، دختر لوییزا برای اداره این بیزنس خانوادگی به مادرش پیوست؛ کسی که سرنوشت برند پرادا را برای همیشه تغییر داد…
فرازی از بیوگرافی میوچا پرادا
میوچا پرادا با نام اصلی ماریا بیانچی، در سال ۱۹۴۹ در میلان بهدنیا آمد. او که به طراحیهای مینیمالش معروف است، توانسته در تلفیق استایل سنتی و مدرن از موفقترین طراحهای مد جهان باشد.
میوچا فرزند دوم یک خانواده پنج نفری بود که در آرامش و ثروت زندگی میکردند. پدرش لویجی بیانچی، مدیر یک کارخانه تولید ماشینهای چمنزنی بود و همانطور که درمورد مادرش گفتیم، لوییزا نام داشت و روی کسبوکاری خانوادگی کار میکرد که از ۱۹۵۸ مدیریت آن را برعهده داشت. میوچا، در سال ۱۹۷۳ مدرک دکترای خود را از دانشگاه میلان در رشته علوم سیاسی دریافت کرد؛ جایی که در آن با تفکرات افراطی آشنا شد و به حزب کمونیست ایتالیا پیوست. او بیشتر وقت خود را در دانشگاه به توزیع اعلامیههای حزب میگذراند تا درسخواندن!
در سال ۱۹۷۰ و سه سال پیش از فارغالتحصیلی، میوچا پرادا مدیریت یکی از دو شعبه برند خانوادگیشان را به دست گرفته بود و تنها ۸ سال زمان صرف کرد تا بهاندازه مادرش در این حوزه موفقیت کسب کند.
توسعه کسبوکار پرادا از کجا شروع شد؟
میوچا در ابتدا همزمان که وقت خود را بهطور کامل صرف طراحی اکسسوری مینمود، به تولید کیفها و چمدانهای باکیفیت نیز مشغول بود. در سال ۱۹۷۷، میوچا پرادا با پاتریزیو برتلی آشنا شد که مرد جوان تاجری بود که در حوزه محصولات چرمی فعالیت میکرد. با اضافهشدن پاتریزیو به تیم پرادا، داستان این برند در مسیر جدیدی قرار گرفت؛ چراکه با خلاقیت عجیبوغریب میوچا و قدرت کارآفرینی برتلی، برند پرادا حالا افقهای تازهای را در پیشِ رو میدید.
اوجگیری برند پرادا و محصولاتی که به خط تولید اضافه شدند
در سال ۱۹۸۰، پرادا گسترش کسبوکارش را در سراسر جهان آغاز کرد. آنها در سال ۱۹۸۳ شعب جدیدشان را نقاط مختلف تاسیس کردند و خط تولید کفش پرادا را به راه انداختند.
سال ۱۹۸۵، برای میوچا از این نظر اهمیت داشت که او در آن زمان خط تولید کیفهای پوکانو را راه انداخت. کیفهای پوکانو در واقع محصولاتی قدیمیتر از برند پرادا بودند که دوباره مورد طراحی قرار گرفتند؛ به آنها یک زنجیر طلایی و یک نشان مثلثیشکل از همین جنس اضافه شده بود که کمی بعد به لوگوی اصلی شرکت تبدیل شد. جالب اینجاست که آنها سعی میکردند محصولات گرانتری تبدیل کنند که رقیب کیفهای چرمی شانل باشد. این ترفند هم کارگر افتاد تا بهزودی، کیفهای دستی پوکانو در میان اعیان و ثروتمندان جای خود را باز کند که از این بین میتوان به بازیگر و مدل معروف جری هال اشاره کرد.
کسبوکار پرادا به رشد و توسعه ادامه میداد و توجه عمومی را به خود معطوف میکرد. آنها میکوشیدند تا ارتباطات خود را در تمام جهان تقویت کنند و به همین منظور از یک رنگ واحد برای شعب خود در سراسر دنیا استفاده میکردند؛ نوعی رنگ سبز که به «سبز پرادایی» معروف شد.
ازدواجی با طعم شراکت کاری
جالب است بدانید که میوچا و برتلی بهعنوان یک زوج کاری بینظیر در سال ۱۹۸۷ ازدواج کردند تا نهتنها کار، بلکه زندگیشان را نیز با هم شریک شوند. آنها بعد از گذشت این سالیان، هنوز هم همراه یکدیگر کسبوکار خانوادگی را مدیریت میکنند و تاکنون چندین برند را زیرمجموعه برند پرادا تاسیس کردهاند. از میان این برندها میتوان به میو میو، چرچز، کارشو و پاتریشیا مارچزی اشاره کرد؛ با این حال، قلب بیزنس آنها همچنان برند پراداست.
برند پرادا و روند موفقیتآمیز توسعه در دهه ۹۰ میلادی
جنس لاکچری محصولات پرادا، دوخت عالی و رنگهای جذاب عواملی بودند که نظرات مردم و منتقدان را به خود جذب کردند تا در اوایل دهه ۹۰ برند پرادا به کلبه آمال و آرزوهای برندها در سراسر جهان تبدیل شود. در همین زمان بود که پرادا، از عطرها و بازطراحی کالکشنهای قبلی خود رونمایی کرد. در سال ۱۹۹۲، میو میو برای پوشش همین نیاز برند پرادا ایجاد شد. سال بعد، پرادا از خط تولید لباسهای مردانهاش رونمایی کرد تا این بخش مهم از جامعه مخاطب خود را نیز پوشش بدهد. در همین سال ۱۹۹۳ بازیگر معروف هالیوودی در مراسم آکادمی اواردز از لباسهای این برند استفاده کرد تا به نماد برند پرادا تبدیل شود.
سال ۱۹۹۶، برندهای پرادا و برتلی با هم ادغام شدند و هلدینگ پرادا را به وجود آوردند و به رشد خود ادامه دادند. در سال ۲۰۰۰ تولید محصولات آرایشی پرادا آغاز شد و تنها ۴ سال بعد، آنها جایزه شورای طراحان مد آمریکا را از آنِ خود کردند.
افتخارات هلدینگ پرادا تمامی ندارد و آنها در سال ۲۰۱۵ مدال شوالیه صلیب را دریافت کردند که مهمترین افتخاری است که یک برند ایتالیایی تا به حال توانسته کسب کند. گفتنیست، آنها امروزه ۲۳۵ هزار مترمربع فضا برای تولید محصولات چرمی، کفش، عینکهای طبی و آفتابی و پوشاکشان در تمام دنیا دارند. آنها از سال ۲۰۱۵ تاکنون مشغول بهروز کردن کارخانجاتشان هستند و بهنظر میرسد در این مسیر کاملا موفق بودهاند. نظر شما درمورد این برند چیست؟ آیا از محصولات آن استفاده کردهاید یا به نظرتان زیاده از حد گران است؟ برای ما بنویسید.