اگر به تازگی وارد دنیای طراحی لباس شدهاید و یا به این حوزه علاقهمندید بهتر است بدانید که تنها کشیدن طرح یک لباس کافی نیست و باید قادر باشید با کمک فیگورها، مدلسازیهای سه بعدی و انواع مانکن برای طراحان لباس به آن جان ببخشید. این ابزارها برای شما این امکان را فراهم میکنند تا آثار خود را با بالاترین کیفیت و در نمای واقعی به نمایش بگذارید و در نتیجه تنخور واقعی طراحی خود را به راحتی تصور کنید و یا ببینید. در ادامه این مقاله نگاهی به اهمیت ترسیم اسکچ فیگور خواهیم انداخت و انواع مانکن برای طراحان لباس را به طور کامل بررسی خواهیم کرد.
چرا طراحان لباس برای طرح زدن از فیگور و مدلسازی سه بعدی استفاده میکنند؟
طراحی لباس یک فرآیند خلاقانه و پیچیده است که برای رسیدن به یک خروجی نهایی نیازمند گذراندن مراحل مختلفی است. یک طراح لباس پس از ایده پردازی و الهام گرفتن از موارد مختلف باید به طراحی اولیه ایده خود و اسکچ زدن بپردازد.
سپس مواد مورد استفاده برای لباس را انتخاب کند و بافت، رنگها، پارچهها و لوازم جانبی مورد نیاز خود را مشخص کند. سپس با ایجاد الگوهای دقیق برای هر قسمت از لباس، وارد مرحله الگوسازی را شود و در نهایت یک نمونه اولیه از لباس طراحی شده را بر اساس الگوها و طراحیهای اولیه ساخته بسازد. البته احتمالاً میدانید که این خروجی نهایی کار نیست و نیازمند بررسی و اصلاح است!
بیاید مرحله اسکچ فیگور را کمی بیشتر بررسی کنیم. در این مرحله، طراحان لباس پس از ایجاد یک فیگور متناسب با تصویر ذهنی خود، اقدام به کشیدن نقشهها و طرحهای ابتدایی از لباس میکنند تا بتوانند ابعاد اصلی و ویژگیهای ایده خود را به نمایش بگذارند. اسکچ فیگور به طراح این امکان را میدهد تا نسبتها و اندازههای مختلف لباس را به دقت بررسی کند و به تعیین طول، عرض، و اندازهگیری دقیق اجزای لباس کمک میکند. این امر مرحله پیاده سازی به ویژه بر روی مانکن را بسیار ساده میکند. در نتیجه برای کار کردن راحت با مانکن بهتر است یک فیگور خوب بکشید!
بررسی انواع مانکن برای طراحان لباس
مانکنها انواع بسیاری دارند و در سایزها و جنسهای متفاوتی تولید میشوند. اگرچه اغلب مانکنها برای نمایش لباسها در فروشگاهها، بوتیکها و نمایشگاهها به کار میروند؛ اما برخی از آنها نیز مورد استفاده طراحان لباس نیز قرار میگیرند.
جنس
به طور کلی مانکنها را از جنسهای متفاوتی تولید میکنند. مانکن فلزی، چوبی و فومی از رایجترین مواردی هستند که در زمینه طراحی لباس و خیاطی نیز مورد استفاده قرار میگیرند. مانکنهای چوبی و یا فلزی به دلیل دوام بیشتری که دارند معمولاً برای نمایش نهایی لباس و اصلاحیههای نهایی استفاده میشوند؛ اما مانکنهای فومی به دلیل سوزن خور بودن استفاده بیشتری در مراحل طراحی لباس دارند. جنس و نحوه استفاده از مانکن فومی سبب شده است تا این نوع مانکن طول عمر کمتری نسبت به سایر مانکنها داشته باشد.